Nardi Outdoor

Nardi: Italian Outdoor Lifestyle

Al meer dan 25 jaar vervaardigt Nardi Outdoor harsmeubelen voor buiten, geschikt voor woon- en projectomgevingen, het resultaat van diepgaand onderzoek in de naam van design en kwaliteit. Tegenwoordig kunnen degenen die Nardi kopen trots zijn op het bezit van een Italiaans product, met een uniek en origineel ontwerp, functioneel en gemaakt met respect voor het milieu. De Nardi outdoor collecties zijn met zorg ontworpen voor het leven van mensen: daarom combineren ze uitstekende kwaliteiten van weerstand en duurzaamheid met een herkenbare esthetiek. De hele productieketen van Nardi outdoor is sterk gebaseerd op duurzaamheid. Een deel van de gebruikte elektriciteit om de systemen van stroom te voorzien, komt van zonnepanelen. De nieuwste fabriek van Nardi Outdoor voldoet aan de hoogste milieunormen.Het belangrijkste materiaal van de Nardi Outdoor producten is hars (ook wel polypropyleen genoemd): licht, duurzaam, recyclebaar, niet giftig en antistatisch, bestand tegen weersinvloeden en zoute omgevingen. Het polypropyleen is puur, het is niet vervuild door andere materialen. Dankzij deze eigenschap kan het op kleur worden gescheiden en opnieuw worden verwerkt in de herstelfase, waardoor alle Nardi Outdoor producten volledig recyclebaar zijn.

Raffaello Galiotto is de ontwerper van alle Nardi-producten. Zijn aanpak, die een artistieke opleiding combineert met een vroege interesse in industrieel ontwerp, heeft tot doel de specificiteiten van elk materiaal te versterken, met projecten die zowel de eigenaardigheden als het potentieel van productieprocessen versterken. Voor Nardi heeft hij meer dan vijftig producten gemaakt, waarbij hij zichzelf altijd tot het uiterste dreef van de technische mogelijkheden die plastic materialen bieden.

Een van de meest succesvolle projecten van Galiotto voor Nardi is Komodo, een systeem dat is ontworpen om het concept van een buitenbank te overwinnen door de vrije modulariteit van elk element. Ontworpen door Raffaello Galiotto en gemaakt dankzij onze decennialange ervaring, hebben Nardi-producten internationale erkenning gekregen, zoals de Adi Design Index, de Red Dot Design Award en de Good Design Award. Het hoofdkantoor is gevestigd in Chiampo, in de provincie Vicenza en omvat drie productievestigingen, twee logistieke platforms met verkoopafdelingen en diverse opslagplaatsen. Nardi Outdoor wordt breed erkend als een ambassadeur van Italiaans design en kwaliteit in de wereld.